NORTHERN EXORA OWNER'S CLUB (4439/2011)

Photobucket Kelab Pemilik Exora Utara telah didaftarkan dibawah Seksyen 17 Akta Pembangunan Sukan 1997 oleh Pesuruhjaya Sukan Malaysia pada 7 April 2011. NEXO amat mengalu-alukan pemilik-pemilik Exora yang mahu bergerak secara aktif untuk menyertai NEXO. Sila email ke : nr.nexo@gmail.com sekiranya anda berminat untuk menyertai NEXO. Layari Blog rasmi NEXO di nexonr.blogspot.com

Wednesday, August 24, 2011

Launchpad 4GB for Nexorianz

Insya Allah raya pertama nanti aku beraya kat taiping...so bro Fandy aka Prez NEXO pun turun beraya kat taiping..hehe cantek arrr, kitorang pun plan nak ber TT. So semalam masa chatting kat WhatsApp Team NEXO, bro Fandy mintak lah aku upgradekan GPS dia yang dah "berkarat" tu..haha aku bagitaulah..kalau nak best kena pakai at least 4GB, amacam Prez ada bran :D memang bran pun..so jumaat malam kut baru nak pi sambau sd card...tapi malam tadi sempat siapkan Launchpad khas untuk Nexorian

Menu GPS, ada 8 Navi termasuk yang paling masyuk PowerMap Z9 dan latest PaPaGO X8


Menu Office


Menu Games


Menu Tools


Termasuklah speedometer Metal Black Skin


Demo launchpad "iPhone look alike" :D
video

8 comments:

  1. bro cmne ko run launchpad tu kt komputer...
    lg satu ade care senang x nk edit launchpad?

    ReplyDelete
  2. Dalam folder "launchpad" ada file SystemInformation32, double click yang tu..

    nak edit launchpad memang kena buat pada INI Files, so bila dah edit dan save...boleh run file SystemInformation32 ni untuk tengok hasilnya :)

    ReplyDelete
  3. ok thx.. susah nk susun icon tu bg alignmen tu same... xpe2... try n error dlu... thx dude

    ReplyDelete
  4. welcome bro...mula2 tu susah tapi bila dah terror..hehe senang jer..

    ReplyDelete
  5. Salam bro jimon launchpad utk lokatoo ni ada x? aku ada launchpad utk China YF Gps.. tapi kalo masuk dlm lokatoo adik aku xleh nak edit volume & backlight le... dier punya target file lain... bro punya boleh ke?

    ReplyDelete
  6. boleh try bro...cuba download kat sini http://myjimon.blogspot.com/2011/04/launchpad-basic-2011.html

    ReplyDelete
  7. Salam.. Bro, ada link tak tuk download launchpad kat atas ni.. [untuk Powermap z9, papagox8.5, dgn garmin]

    ReplyDelete
  8. Salam, untuk launchpad takde, untuk software navi PowerMap Z9 pun takde, tapi untuk X8.5 ngan Garmin ada :) cuma kena tunggu fanpage ABM hit 400 Like baru link akan di share kan semula :)

    ReplyDelete