NORTHERN EXORA OWNER'S CLUB (4439/2011)

Photobucket Kelab Pemilik Exora Utara telah didaftarkan dibawah Seksyen 17 Akta Pembangunan Sukan 1997 oleh Pesuruhjaya Sukan Malaysia pada 7 April 2011. NEXO amat mengalu-alukan pemilik-pemilik Exora yang mahu bergerak secara aktif untuk menyertai NEXO. Sila email ke : nr.nexo@gmail.com sekiranya anda berminat untuk menyertai NEXO. Layari Blog rasmi NEXO di nexonr.blogspot.com

Monday, January 24, 2011

Body Sticker For Exora - Yaxan Style

Terima kasih pada bro zamsurvey yang izinkan aku share gambau-gambau exora hensem dia ni selepas mendapat sentuhan tempekkan sticker oleh Yaxan.

Exora bro zamsurvey ni dah banyak melalui proses modifikasi, bukan setakat exterior dan interior, tapi dari segi performance pun sekali. Lepas pasang bumper A79 type yang diperkenalkan oleh Ari, bro zamsurvey cuba menyerlahkan kegarangan exo nyer dengan menambahkan body sticker designed by Yaxan. Ternyata hasilnya amat memuaskan

Body sticker ni menggunakan konsep "Warrior" inspired by Japanese Spirit :) Yaxan dah confirmkan yang tulisan Jepun tu bermaksud warrior, hehe

Design bahagian hadapan
Photobucket
Photobucket

Design bahagian sisi
Photobucket

Design bahagian belakang simple sahaja dengan perkataan "Warrior" pada bumper
Photobucket

Walaupun masih muda tapi skill menampal bro Yaxan ni memang aku tabik spring. So, sesapa yang berminat boleh call dia di 012-9108050.

Harga berpatutan mengikut jenis design dan kualiti sticker.

15 comments:

  1. Perghhh lawa tue,ko tak nak buat ker dulu...nanti i follow wakakakakaka

    ReplyDelete
  2. hehehe...tengah memikirkan design mana dan sticker warna apa yang suit dengan blue haze...takde sticker dah hensem exo kita tu, kalau masuk body sticker...lagi ketara kehensemannya :)

    ReplyDelete
  3. hensem weh....meleleh air hidung nengok nye huhuhu

    ReplyDelete
  4. apa mau pst, namapak pangkah dgn gambar dlm bakul. apa cer.. hai yaaaaaaa

    ReplyDelete
  5. As-salam.

    Pergh mmg aku suka sangat tengok kete bro zamsurvey ni...

    Nak buat macam dia alamak colour pyrite brown susah sikit kot nak dapat match warna sticker...
    BK belakang bro zam sebelum nie bukan ke Airmaster?

    dan menganas warrior ni...:)

    ReplyDelete
  6. sifu mitos, bro zam punya exo ni favourite tahun ni menang kat YEG nanti :), chan, memang ler ko tak paham...tu tulisan jepun.., mdshaari, pyrite brown dgn sticker hitam match jugak, bumper ni rasanya dah upgrade mcm wish type jer

    ReplyDelete
  7. perggghhhhhh.....tabik spring laaa bro...cun tahap gaban ni.....i likeeeeeeee...

    ReplyDelete
  8. kalau kena gaya solekannya...memang terserlah keanggunannya :)

    ReplyDelete
  9. tulah sifu nak wat jugak ke warrior style :)

    ReplyDelete
  10. hehehe ko buat dulu lah bro, nak jugak tengok warrior style kat pyrite brown

    ReplyDelete
  11. nnt di pikir-pikirkan...hihihi, tp sampai ke la ni Yaxan tak jawab tepon....

    ReplyDelete
  12. tulah, sms aku pun dia tak reply lagi untuk smoked member-member kita tu

    ReplyDelete
  13. Hurm bila nak set smoked untuk rakan2

    ReplyDelete
  14. kita buat lepas CNY, tapi kat KKP

    ReplyDelete
  15. ok bro...nnt roger insya'allah ada kelapangan aku nak turut serta ...

    ReplyDelete