NORTHERN EXORA OWNER'S CLUB (4439/2011)

Photobucket Kelab Pemilik Exora Utara telah didaftarkan dibawah Seksyen 17 Akta Pembangunan Sukan 1997 oleh Pesuruhjaya Sukan Malaysia pada 7 April 2011. NEXO amat mengalu-alukan pemilik-pemilik Exora yang mahu bergerak secara aktif untuk menyertai NEXO. Sila email ke : nr.nexo@gmail.com sekiranya anda berminat untuk menyertai NEXO. Layari Blog rasmi NEXO di nexonr.blogspot.com

Saturday, January 29, 2011

Isu PAPAGO! X6 M3GPS Edition Pada Win Ce 6 GPS Lokatoo

Ini adalah maklumbalas yang aku terima daripada Top Follower blog ABM yang telah mencuba untuk install program PAPAGO! X6 M3GPS pada GPS lokatoo Win Ce 6

Photobucket
Photobucket
Photobucket

Untuk memudahkan rujukan bagi penggodek-pengodek GPS, disertakan file structure yang patut ada dalam folder PAPAGO X6 ini

Photobucket

Semalam baru berkesempatan mencuba software ini pada Win Ce 6 GPS Lokatoo bila Cip Geng Lendat Melaka aka kechat minta aku upgradekan sd card nye ke 8GB, sebenarnya..

...memang confirm software ni boleh run pada win ce 6

Tetapi rupanya kejap jer, lepas beberapa hari nak load program pun tak boleh. Isu ni aku dah highlight dekat NaviTotal dan ini feedback nye
Photobucket

Active follower aku, niezamgerrard pun dah cuba method ni tapi tak berhasil. Minggu depan mungkin kechat akan pass GPS dia kat aku untuk buat testing, harap-harap menjadilah

Ni folder structure yang dishare kan oleh sHaq RaHMan yang telah berjaya run dalam win ce 6 Lokatoo A1000i, thanks bro

17 comments:

  1. niezam, check email, try dan feedback samaada boleh run atau tidak

    ReplyDelete
  2. orait bro jimon...tgh download...slow sikit...almaklumlaa dh cecah 5gb...nanti aku try&feedback kat bro...thanks

    ReplyDelete
  3. As-salam sifu ni mmg perihatin terhadap blogger dan follower nya ..aku salute lah...maklumlah ilmu dah masuk tahap ke tujuh.hihihihi

    ReplyDelete
  4. hehehe...bukan ape, sebab aku dah test kat win ce 6, memang boleh run, nanti nak kena jumpa niezam untuk rectify problem dia, ko pun datang ler join sekaki

    ReplyDelete
  5. bila dan kat mana nak bertemu tu bro?

    ReplyDelete
  6. kat kawasan aku, bangi...dah set time nanti aku roger ko

    ReplyDelete
  7. memang ada problem bila install software ni pada lokatoo wince 6, suggestion yang diberi oleh NaviTotal pun niezamgerrard dah buat tapi tak menjadi, aku tunggu GPS kechat untuk digodek, harap2 ada solution

    ReplyDelete
  8. dah berjaya install papagox6 m3gps kat lockatoo A1000i wince 6..so far takde masalah ape2 lagi..file structure dalam folder papago boleh refer kat sini..

    http://img72.imageshack.us/i/papagox6.jpg/

    ReplyDelete
  9. thanks Shaq share info kat sini, kalau ikut folder structure tu memang "Save" folder takder, Nagas kat NaviTotal pun recommend delete "Save" folder ni utuk win ce 6 user, niezam, any comment?

    ReplyDelete
  10. dah try dah bro jimon follow file structure mcm bro shaq...still tak boleh...click Destination ->POI Search->cth:Suria KLCC -> GO! ->Routing ->****exit terus ke launchpad****

    bro shaq tak punya ok ke..???? pening2...install papago x7 tak de masalah pulak....

    ReplyDelete
  11. takde solution lagi ke utk problem ni?

    aku punya pun sama wince 6.0. install program boleh jalan, map semua boleh view, tapi bila nak routing/go! dia exit gi launchpad balik.

    sedih x dapat guna ni...

    ReplyDelete
  12. Hazri, memang takde rezeki pengguna win ce 6 nak guna papago X6, layan jer X7 Reality :)

    ReplyDelete
  13. ok tadehal bro jimon. nak try install x7 plak sesapa tahu reg code shah alam bole bagitau je kat sini... :)

    ReplyDelete
  14. Bro, kalau pun ada yang dah install kat area shah alam, kemungkinan besar reg code tu tak applicable untuk ko sebab yang aku faham code ni bergantung pada serial no. sd card tu, sebagai contoh, kalau dah crack kan rg code tu, copy pada sd card lain dan try run program, takkan dapat exact location, jadi cadangan aku, ko try dulu masukkan reg code yang aku dapat masa install kat area BBBangi, then trial and error untuk dapatkan reg code yang tepat

    ReplyDelete
  15. Pergh dekat 3 jam aku try baru dapat.

    Memang code tu pelik sket, bila aku letak code yg sama pada time yg lain, lokasi dia tukar agak jauh plak.

    Lepas dah beberapa kali try, dapat code 0805000000 lokasi tepat dekat rumah aku. Lepas tu aku terus turn off gps, edit mainpage.ini then run X7_C7.exe, dia x show plak rumah aku gi tempat lain kat kundang, maybe becoz aku terus turn off x exit properly.

    Then edit balik mainpage.ini, run X7_C7_reg.exe letak balik code 0805000000 tu dah pegi tempat lain plak. Try punya try 2 jam dapat balik kat umah aku dgn code lain 0785200000. Now aku exit properly, edit system.ini file, run X7_C7.exe then barula coordinate tepat kat umah aku.

    Sampai pening pala aku tukar sana tukar sini buka sdcard pasang sdcard. At last settle gak hehe.

    ReplyDelete
  16. cayalah hazri, aku pun mula-mula try dekat sejam baru dapat reg code untuk lokasi yang tepat, 2nd time buat untuk member try 3 kali jer terus dah dapat, apa2 pun terima kasih share reg code tu kat blog ni, area shah alam kan? nanti aku update kat thread X7 Reality untuk rujukan viewer lain

    ReplyDelete
  17. Hehe tadehal bro tq. Yup shah alam seksyen 8.

    ReplyDelete