NORTHERN EXORA OWNER'S CLUB (4439/2011)

Photobucket Kelab Pemilik Exora Utara telah didaftarkan dibawah Seksyen 17 Akta Pembangunan Sukan 1997 oleh Pesuruhjaya Sukan Malaysia pada 7 April 2011. NEXO amat mengalu-alukan pemilik-pemilik Exora yang mahu bergerak secara aktif untuk menyertai NEXO. Sila email ke : nr.nexo@gmail.com sekiranya anda berminat untuk menyertai NEXO. Layari Blog rasmi NEXO di nexonr.blogspot.com

Wednesday, January 5, 2011

New Year Sport Rim for My Exora

Pada Isnin, 03/01/2011 yang lepas, aku berkesempatan singgah ke kedai tayar S8 Sdn Bhd di Seksyen 9 Bandar Baru Bangi dengan tujuan nak buat balancing dan alignment sahaja sebab terasa gegaran kat stering bila kelajuan exo aku mencecah 120km/j.
Photobucket

Sampai-sampai jer kedai tu, aku terspot 1 rim sukan yang masyuk, memang dalam top list aku sebelum ni memandangkan aku sebenarnya kurang berkenan pada rim sukan yang ada "bibir", macam yang aku gunakan sekarang ni. Type yang macam ni membuatkan bentuk rim tu nampak lebih kecil.

Ni lah sport rim yang aku berkenan, made in Japan, 9 bilah dengan design lekuk yang mengancam berdamping bersama tayar Silverstone Kruizer
Photobucket

Proses trade in rim sukan yang lama bermula
Photobucket

Tunggu nak masuk rim sukan baru
Photobucket

Siap sepenuhnya dan amat berpuas hati
Photobucket

Detail Description
Photobucket
refer review on SilverStone KRUIZER 1 NS700

So trade in tyre dan rim lama dapatlah RM1,320, jadi cuma perlu tambah sebanyak RM2,600. Kepuasan? memang tak terkata...terus gi merempit malam tu kat PLUS highway menghala ke KL, speed cecah 160km/j, tiada gegaran dan lebih senyap :) hehe tapi still tak boleh lawan michelin tyre lah, the best ever

Customer service kedai ni memang bagus, supervisor dia siap pesan memandang tyre dah guna nitrogen gas, aku tak perlu nak check pressure tyre sendiri...just bawak kereta 2 kali sebulan (setiap 1 & 15hb) ke kedai ni dan diorang yang akan check kan dan tambahkan gas sekiranya perlu secara percuma.

Ni aku sertakan koordinat dan alamat kedai,senang kalau sesape berminat nak upgrade rim sukan

Garmin
N: 02" 57.511'
E: 101" 45.361'

Alamat
No. 22-G-1, Jln Medan Pusat Bandar 4A,
Sek. 9, Pusat Bandar, Bandar Baru Bangi,
43650 Selangor
Tel : 03- 8926 1591
Fax : 03- 8926 1791

SA yang entertain aku ialah David. Lokasi-lokasi lain bolehlah refer di www.s8auto.com.my

8 comments:

  1. hehehe mekasih, jom lerr tukar skalik :)

    ReplyDelete
  2. rim sukan lama dengan tayar kedai amik RM1,300...baru lepas tayang kat TT dengan geng2 lendat

    ReplyDelete
  3. as salam jimon.

    rim baru ko mmg mengancam....menarik....

    P/s aku tukau sport rim 15 inch ke 17inch sbb yang sama gegaran yang amat ketara....

    dan ambik sedikit sebanyak advice dari ko ler sifu...

    ReplyDelete
  4. wassalam bro mdshaari...dulu masa dah tukar 1st time pakai angin biasa pam kat stesen minyak jer...tapi yang ni kedai tu offer free nitrogen masa pasang...tiap2 1 & 15hb singgah jer kedai dia untuk pemeriksaan percuma, kalau nak kena tambah pun dia bagi FOC

    ReplyDelete
  5. nak tanya klu exora masuk rim 18 ok ker?
    xkene boby ke klu naik rmi?

    ReplyDelete
  6. ada sorang member EOCM dari seremban yang guna rim18, dia guna tyre low profile kalau tak silap 45/215, dia bagi feedback ok, memang nampak lagi mantap

    ReplyDelete