NORTHERN EXORA OWNER'S CLUB (4439/2011)

Photobucket Kelab Pemilik Exora Utara telah didaftarkan dibawah Seksyen 17 Akta Pembangunan Sukan 1997 oleh Pesuruhjaya Sukan Malaysia pada 7 April 2011. NEXO amat mengalu-alukan pemilik-pemilik Exora yang mahu bergerak secara aktif untuk menyertai NEXO. Sila email ke : nr.nexo@gmail.com sekiranya anda berminat untuk menyertai NEXO. Layari Blog rasmi NEXO di nexonr.blogspot.com

Sunday, January 30, 2011

Launchpad 8GB - Upgrade version for Kechat

Memandangkan banyak program-program dan software navigation yang hendak ditambah teruatamanya PaPaGO M3GPS X6 yang memerlukan hampir 1GB capacity, kechat pun mintak aku belikan 8GB micro sd

Inilah launchpad terbaru kechat

Menu GPS, ada 10 Navi termasuk Lokatoo Software Version 4
Photobucket

Menu Games, 4 layer
PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket

Menu Tools termasuk Office Software
PhotobucketPhotobucket

Menu Speedometer dengan 4 skins pilihan
Photobucket

Red & Blue Skin
Photobucket Photobucket

Metal Black & Black Simple Skin
Photobucket Photobucket

Amacam? ok tak?

28 comments:

  1. Wow....gempak arr
    aku dah bagi kat KE tau SD card aku yg 8gb punya,nak minta tolong ko bohsiakan hehehehehe

    ReplyDelete
  2. Tu lah semalam kat ulu bendul, K.E terlupa nak bawak pass kat aku, tgk camne, kalau esok aku jadik balik melaka nanti aku call K.E

    ReplyDelete
  3. memang menarik bila guna launchpad, kita boleh buat macam-macam bergantung pada kreativiti kita

    ReplyDelete
  4. As-salam sifu ...aku nak lauchpad versi ni boleh ka?....

    ReplyDelete
  5. itu pun bergantung pada seseorang tu kreatif atau tak...tp launchpad dah mmg senang...tinggal nak download jer... :)

    ReplyDelete
  6. boleh...tunggu pengumuman dan terus kekal aftif kat blog ni

    ReplyDelete
  7. ok akan mencuba sedaya upaya bro

    ReplyDelete
  8. huhuhuuhh cam nie aku pun nak 8gb nie nnnn opis tu leh buat kerja tak...errr edit mengedit paper work tak yak bukak laptop dah duk dlm kena sambil tunggu mok su shopping hahahaha

    ReplyDelete
  9. opis tu memang boleh digunakan untuk mengedit jugak...memang mantaplah dengan lokatoo ni

    ReplyDelete
  10. ni display launchpad mmg utk private je ke??? mmg x leh share dgn sesape saje yg mau???

    ReplyDelete
  11. yang ni untuk private used sahaja..kalau nak boleh jer tapi kena turun melaka jumpa aku kat TT larut malam, tempat aku menggodek GPS :)

    ReplyDelete
  12. o o o...hnya person kesana je yek leh dpt godek2 launchpad spt kat ats... igt leh share utk guideline jek, lps tu nk try godek2 sndri kat umh... maklum, x da TV. layan intenet & godek GPS jek. Galactio V8 GPS software, pnah dgr ke? sbb galactio V8 map nye up to date kat MFM, mudh sket nk renew map..
    x leh PM ke launchpad mcm kat ats?? hihi

    ReplyDelete
  13. hehehe syarat wajib kena turun TT kat melaka dulu, tak tau pasal GPS tu sebab aku layan lokatoo jer :)

    ReplyDelete
  14. ukies, saje minta pandangan bkenaan galactio v8, kut2 software nye galactio v8 ade org dh merge ngan lokatoo (CE 5 & 6) :). kwn gune lokatoo, cume lokatoo brand x sehebat bro jimon punye jer... nmun dh msukan 8Gb jek, sbb try gune 2Gb jd berat smacam..

    ReplyDelete
  15. salam bro...mana link utk download file nie....meds_82@yahoo.com

    ReplyDelete
  16. salam...takde link, private usage, kalau nak datang lah TT kat Melaka nanti

    ReplyDelete
  17. ala bro....sy duduk kat kemaman,trg ar bro....
    plzzz lah bro..dah cuba byk kali tp x jd...

    ReplyDelete
  18. hehe yang ni special aku dapat dari sifu aku, kan aku dah ada share untuk public download...free lagi :D

    ReplyDelete
  19. x pe lah kalau mcm tu....thanks

    ReplyDelete
  20. bro,boleh tlg installkan utk aku,aku turun melaka isnin depan,malam raya kot :D

    ulats07@gmail.com

    ReplyDelete
  21. bro ted, FOC bila self godek, selamat mencuba :D selamat menyambut raya

    ReplyDelete
  22. bro boleh bg cara download launchpad terkini? tk

    ReplyDelete
  23. Sign up as follower to my blog..and make sure you sign in each time you visit this blog so that every page you read will be counted for you to be my Top Members

    ReplyDelete
  24. bro, mohon pasword nak dunload... mmg sempoi

    ReplyDelete
  25. yang ni ko kena join TT GPS Nexorian kat Melaka.. :)

    ReplyDelete
  26. oooo.... yer ker, camno nak join tuh?

    ReplyDelete
  27. tunggu announcement kat FB...eh..ko dah add aku as friend kan?

    ReplyDelete