NORTHERN EXORA OWNER'S CLUB (4439/2011)

Photobucket Kelab Pemilik Exora Utara telah didaftarkan dibawah Seksyen 17 Akta Pembangunan Sukan 1997 oleh Pesuruhjaya Sukan Malaysia pada 7 April 2011. NEXO amat mengalu-alukan pemilik-pemilik Exora yang mahu bergerak secara aktif untuk menyertai NEXO. Sila email ke : nr.nexo@gmail.com sekiranya anda berminat untuk menyertai NEXO. Layari Blog rasmi NEXO di nexonr.blogspot.com

Wednesday, May 25, 2011

Alpinestars Medium Tank Bag Black

Dulu bawak kapcai ada bakul depan ngan belakang...so takde masalah lah kalau nak bawak atau simpan barang, hehe bila dah ngan ninja, mana ada bakul..lagilah tak terlintas nak pasang bakul belakang..tak mari langsung :)

So carilah alternatif, baca kat forum ninja dapatlah info mengenai Tank Bag ni..tanya jugak member EOCM aku merangkap GLM Bikerz, dia pun recommend beberapa jenis tank bag yang ada jual secara online kat www.mudah.my.

Akhirnya aku sambau jenis Alpinestars, harga RM180 + RM20 untuk courier dari ibikemalaysia. Hari Ahad lepas buat payment, hari Selasa dah dapat barang.

Yang best nyer, selesai jugak masalah aku nak guna GPS masa merempit. Boleh letak GPS kat bahagian transparent tu, satellite signal ok..boleh detect

8 comments:

  1. menarik dan mmg sesuai digunakan bro.

    ReplyDelete
  2. multi purpose, senang nak bawak barang masa merempit

    ReplyDelete
  3. merempit pakai GPS senang nak lari bila polis kejor heheheh ;)

    ReplyDelete
  4. hehehe...betul sifu..boleh dapat banyak route nak lari :)

    ReplyDelete
  5. GPS km/h same laju x bile speed meter moto 100km/h keatas??? ni bleh jd R&D malaysian bikers, provide design & hardware GPS ats tank...huhu... cume jgn terlupa utk pandang belakang, kiri & kanan saja sbb terkusyuk jenguk street GPS....

    ReplyDelete
  6. hehe bro..masa dah laju tak sempat nak compare speedo meter moto ngan GPS..dapat kenyit tengok direction tu pun dah cukup baik :) nanti sekali lagi punya rempit aku compare dan roger kat ko

    ReplyDelete
  7. hati2 bro, karang kena tahan kat roadblock polis or JPJ jd msalh... mreka ingat ko nk pi deliver barang panas sbb nek bike siap tracking gune GPS.... tentu pmikiran diorg menyimpang benda2 len sbb x penah dibuat org lg kat big town...

    ReplyDelete
  8. thanks anz, selalu aku guna GPS masa naik motor ni kalau aku tak sure lokasi tempat tu, Alhamdulillah setakat ni ada sekali je roadblock tapi aku tak pernah kena tahan lagi. Rasanya ramai jugak rider lain yang guna cara ni, cara paling murah nak layan GPS masa rempit, kalau nak pasang set yang kat motor, rega cecah sampai antara RM1,400 - RM1,900 tak bley layanz :)

    ReplyDelete