NORTHERN EXORA OWNER'S CLUB (4439/2011)

Photobucket Kelab Pemilik Exora Utara telah didaftarkan dibawah Seksyen 17 Akta Pembangunan Sukan 1997 oleh Pesuruhjaya Sukan Malaysia pada 7 April 2011. NEXO amat mengalu-alukan pemilik-pemilik Exora yang mahu bergerak secara aktif untuk menyertai NEXO. Sila email ke : nr.nexo@gmail.com sekiranya anda berminat untuk menyertai NEXO. Layari Blog rasmi NEXO di nexonr.blogspot.com

Saturday, February 5, 2011

Launchpad SE 2011 - Custom Version for kfadzli

Sebelum ni aku dah pernah upgradekan launchpad member baik EOCM aku ni kfadzli, guna sd card original jer 2GB. Tapi disebabkan tak boleh nak tahan kena racun dengan Geng Lendat yang dah upgrade ke 4GB, tau-tau dia roger aku yang dia dah beli 8GB dan nak mintak tolong aku upgradekan. Hehe aku ok jer sebab brother ni memang penyokong setia produk-produk atas nama Geng Lendat yang dibeli melalui blog ni, setakat VS kechat dia dah beli 3 unit, ni pun que tak sabar-sabar nak upgrade ke VS 250K uf. Emblem pun dia sambau dan yang terbaru waterless car wash pun dia order dekat 5 botol :)

Jadi aku customised kan Launchpad SE untuk GPS kfadzli

Menu GPS, nak masukkan M3GPSX6 tapi ditangguhkan dulu sebab masalah tak selesai lagi
Photobucket

4 layer games
PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket

Tools dan Office, so boleh lah buat asignment guna GPS lepas ni :)
PhotobucketPhotobucket

4 Speedometer dengan variasi skin yang menarik
Photobucket

next member yang akan dapat custom version ni adalah bro mdshaari. Dia merupakan pengguna tegar VS kechat dan jugak dah recommend 3 member beli VS kechat melalui blog ni. Dia pun beli emblem dan waterless car wash sekaligus jugak, siap buat demo dan recommend dekat 5 orang beli melalui blog ni. Terima kasih mdshaari :)

19 comments:

  1. Wah Jimon...terharu aku tgk launchpad baru utk GPS ku....yang terbaik bro,terima kasih banyak2...ko byk tolong aku nie..

    ReplyDelete
  2. no problem bro, nanti senang2 turung bangi boleh gi ngeteh sambil tengok naaanKO, hehe

    ReplyDelete
  3. ye lah sama cam aku gak ....terima kasih sifu
    tidak sia2 mempunyai seorang kawan aka sifu seperti bro jimon ni...

    ReplyDelete
  4. nanti bila ko dah ready nak upgrade ke 8GB, roger aku

    ReplyDelete
  5. memang dah lama ready bro hihihi :)

    ReplyDelete
  6. oraitz...semalam baru kasik kat aku...ni aku tgh upgradekan, siap jer aku roger ko

    ReplyDelete
  7. bro mdshaari, GPS ko dah ready, memang marbeles dengan launchpad 8GB ni :) bila free nak collect roger aku

    ReplyDelete
  8. yippie...terima kasih bro nazri,

    apa kata bawa esok masa buat eyelid kat umah yaxan

    ReplyDelete
  9. oraitz, esok aku bawak..kita gi saing skali jumpa yaxan esok pagi

    ReplyDelete
  10. Assalam bro jimon terima kasih kerana memberikan lokatoo aku launcpad SE 2011.

    Mantap dan menarik segala yang ada dalam lokatoo sd card 8gb tu.

    Tapi aku nak kena buat software original tu balik...kena copy dari dalam cd ori masa memula dapat GPS tukan...

    Tak dapek buek eden tanyo kek bro jimon ok...:)

    ReplyDelete
  11. wassalam mdshaari, setiap sumbangan pada blog ABM dan juga produk2 dibawah Geng Lendat Melaka - VS kechat, Emblem & Waterless Car Wash insya Allah akan dihargai :)

    software navi yang latest semua aku dah masukkan sekali...ko cumpa perlu update koordinat untuk favourite place ko jer...aku buatkan tu ko dah boleh terus guna bro

    ReplyDelete
  12. top ten members boleh dapat launchpad nie x???

    ReplyDelete
  13. launchpad ni nak dapat senang jer, order sekurang-kurangnya 2 VS kechat dan 10 botol waterless car wash, terus dapat :) tak perlu jadi Top follower pun, hehehe cuba ko baca thread ni betul betul, tu yang kfadzli dapat sebab tu ler

    ReplyDelete
  14. kete aku dah ada guang dao ngan photoconducted + Raizin...kalo tambah kechat nie mau terbang kete aku....hahahaha....tgu la aku jadi top3 members....hehehehe

    ReplyDelete
  15. terbeliak biji mata aku tgk video nie......http://www.youtube.com/watch?v=wX6_5GWA4jY

    sape nk cuba boleh la bg feedback....sory tuan tanah...hehehehe

    Download : http://netfresco.com/MioPocket/default.aspx

    ReplyDelete
  16. VS 250K uf dh available ke??? kalu parallel dgn existing VS (cover transparent tulisan jepon), kebarangkalian ape yg akn belaku???

    ReplyDelete
  17. VS 250K uf dah ada tapi dalam stage testing lagik... biasanya tak digalakkan untuk pasang sekali dengan brand lain takut ada effect lain i.e over supply voltage, etc tapi kalau pembeli tak kisah nak cuba dan sanggup tak di cover lagi dengan warranty, boleh jer

    ReplyDelete
  18. mcm tu tgu la kluaran VS 250K uf, trus gntikan dgn existing. then leh tgk effective tak,:),existing pun kwn gune dh 3thn lebh..gaknye brape price akn offer tu??? kalu less lg terbaekk...:D

    ReplyDelete
  19. production bila tak tau lagi..apa kata ko guna jer yang 180K uf dulu, bila kluar yang 250K uf boleh upgrade jer...bayar beza price jer...nice bargain :)

    ReplyDelete