NORTHERN EXORA OWNER'S CLUB (4439/2011)

Photobucket Kelab Pemilik Exora Utara telah didaftarkan dibawah Seksyen 17 Akta Pembangunan Sukan 1997 oleh Pesuruhjaya Sukan Malaysia pada 7 April 2011. NEXO amat mengalu-alukan pemilik-pemilik Exora yang mahu bergerak secara aktif untuk menyertai NEXO. Sila email ke : nr.nexo@gmail.com sekiranya anda berminat untuk menyertai NEXO. Layari Blog rasmi NEXO di nexonr.blogspot.com

Wednesday, February 2, 2011

ICE - Alternative Choice Double Din For Exora

Atas permintaan bro mdshaari, aku dah request bro maszwan untuk emailkan gambar ICE yang telah di upgrade kat exora dia. Double din brand TOM, non-motorised screen macam yang digunakan oleh Proton untuk limited edition.

Brand made in Taiwan dan yang penting boleh link dengan steering control & dvd roof, screen HD termasuk reverse camera sekali. Pemasangan dibuat di Best City Auto bertempat di Cheng, Melaka

Function pada double din
Photobucket

View Radio
Photobucket

View TV
Photobucket

View Reverse Camera
Photobucket

Perbezaan antara ICE K.E dan ICE maszwan cuma pada button function. K.E punya ada disebelah kiri dan kanan, maszwan punya cuma disebelah kiri sahaja
PhotobucketPhotobucket

Harga siap pasang RM1K++, ni aku sertakan koordinat Nasi Kandar Pinang, sebaris dengan Best City Auto, senang kalau sesape nak pergi

PaPaGO
E: 102" 12' 59.1"
N: 2" 16' 14.8"

Garmin
N: 02" 16.247'
E: 102" 12.984'

7 comments:

  1. Masyuk jugak TOM ni... RM1K++/=.

    Cepatlah Vitamin B aku ni...:),

    Pertanyaan bro jimon, ada kesemua link ke stering boleh di gunakan?

    Dan ada potong mana2 wayar tak?

    ReplyDelete
  2. link kat stering semuanya berfungsi, wayar takder potong, plug & play...dulu maszwan pakai yang sama version dengan K.E punya, tapi set yang maswan dapat tu ada problem, so Best City replace dengan yang lain tanpa sebarang caj tambahan, free tu!!

    ReplyDelete
  3. Ini macam bertambahlah keinginan aku nak pasang ICE ni. :)

    Best Auto City mmg the best...hihihi

    Selamat Hari Raya bro jimon...hihihihi.

    Aku ada kat kelantan ni sekarang ni.

    ReplyDelete
  4. pasang jangan tak pasang :) hehe selamat berayo sakan..kalau jalan2 kat pekan ada jual jersi Malaysia tolong belikan, saiz S atau M boleh?

    ReplyDelete
  5. Insya'allah kalau ada aku tolong belikan :)

    ReplyDelete
  6. tak cecah, bawah RM1,300 boleh dapat

    ReplyDelete