NORTHERN EXORA OWNER'S CLUB (4439/2011)

Photobucket Kelab Pemilik Exora Utara telah didaftarkan dibawah Seksyen 17 Akta Pembangunan Sukan 1997 oleh Pesuruhjaya Sukan Malaysia pada 7 April 2011. NEXO amat mengalu-alukan pemilik-pemilik Exora yang mahu bergerak secara aktif untuk menyertai NEXO. Sila email ke : nr.nexo@gmail.com sekiranya anda berminat untuk menyertai NEXO. Layari Blog rasmi NEXO di nexonr.blogspot.com

Sunday, February 6, 2011

Subscribe to Astro B.yond

Sejak dari bulan 12, 2010 aku selalu dapat call dari customer service astro untuk upgrade ke Astro B.yond
Photobucket

Sekarang offer yang Astro bagi adalah pemasangan percuma dengan bayaran bulanan tambahan sebanyak RM20.00

Mula-mula aku memanglah tak berminat sangat sebab yang layan astro ni pun wonder kids aku, tengok channel 611 - 616, kalau diorang dah lelap barulah aku boleh tengok channel lain. Tapi sejak-sejak akhir ni, set Astro aku ni macam ada masalah, banyak channel yang aku subscribe tak boleh nak view, keluar indicator "Service is currently not available" walaupun hari cerah, takde hujan setitik pun.

So minggu lepas decide call Astro untuk ugrade dan semalam kontraktor datang pasang.
Photobucket

Rupa-rupanya piring satellite aku dah rosak, tu yang banyak channel tak boleh nak detect...hmmm apa-apa pun semalam sempat layan beberapa channel HD, setakat ni aku puas hati ler. Refer Asro B.yond website untuk maklumat lanjut pakej-pakej yang ditawarkan

Lepas ni nak masuk UNIFI pulak, harap-harap pakej staf yang di offer nanti berbaloi-baloi :)

8 comments:

  1. Sememang puas hati dan berbaloi subscribe Astro Beyond, aku dah pasang masa awal2 di war2 kan oleh pihak astro...tambahan rm20.00 setiap bulan, tp pada masa tu cuma skit jer program yang boleh layan HD sekarang ni dah banyak...sport paling syok layan...

    ReplyDelete
  2. betul tu, layan EPL memang best...AXN pun best jugak layan dengan HD, hehe jersi aku dah ada ke bro?

    ReplyDelete
  3. ye betulllll.....go LIVERPOOL...You'll Never Walk Alone..hehehehehe

    ReplyDelete
  4. hehehe kesian Torres, memang mantaplah jersi tu, ngam dengan aku, memang hensem :)

    ReplyDelete
  5. Salam, sikit tips untuk pengguna B.yond(Beyonder). Biasanya siapa yang ada B.yond akan guna HD TV. Macamana nak gabung remote TV dengan B.yond. Boleh je sebab keduanya guna teknologi HDMI untuk programmkan remote B.yond supaya berfungsi untuk tutup TV dan kawal audio TV sila semak caranya di http://stinkyfruit.wordpress.com/2010/02/13/astro-b-yond-volume-control/

    ReplyDelete
  6. terima kasih banyak Afni kerana share info berguna kat ABM, nanti saya cuba dan bagi feedback. Door4Door, bulanan kena tambahan RM20, puas hati lah dengan channel HD yang currently ada especially sport ngan AXN yang aku selalu layan

    ReplyDelete