NORTHERN EXORA OWNER'S CLUB (4439/2011)

Photobucket Kelab Pemilik Exora Utara telah didaftarkan dibawah Seksyen 17 Akta Pembangunan Sukan 1997 oleh Pesuruhjaya Sukan Malaysia pada 7 April 2011. NEXO amat mengalu-alukan pemilik-pemilik Exora yang mahu bergerak secara aktif untuk menyertai NEXO. Sila email ke : nr.nexo@gmail.com sekiranya anda berminat untuk menyertai NEXO. Layari Blog rasmi NEXO di nexonr.blogspot.com

Friday, February 18, 2011

Savvy - Repair Rim & New Set of Tyres

Aku memang dah plan lama nak replace tayar savvy aku ni memandangkan dah lebih 3 tahun guna. Last tukar set tayar depan masa Disember 2007, tu pun sebab on the way balik dari Besut, Trengganu, tayar meletup kat MRR2 :) Set tayar belakang last tukar masa May 2008 sebab bunga dah habis

So Sabtu lepas, 12/02/2011 aku pun ke kedai tayar S8 Sdn Bhd di Seksyen 9 Bandar Baru, kedai yang aku ganti tayar dan new sport rim untuk Exo aku sebelum ni.
Photobucket

Selain nak ganti tayar, aku memang nak repair sport rim sekali yang ada kesan calar masa kakak aku gesel ngan divider..hehe sabar jer lah
Photobucket

Memandangkan budget agak terhad, aku proceed ngan skimmed jer dan mintak jugak repair kalau ada rim yang bengkok
PhotobucketPhotobucket

Tak sempat untuk siapkan dalam sehari, so pekerja kedai ni bagi aku guna temporary sport rim yang customer trade in...tak masyuk langsung :) siap bleh nampak kesan bengkok kat rim ni
Photobucket

Aku datang semula ke kedai ni pada hari isnin, 14/02/2011...masa sampai dah nampak shining shining rim savvy aku yang dah skimmed, hehe...tayar pun dah siap pasang..
PhotobucketPhotobucket

Closed up...amacam? memang masyuk
Photobucket

Butiran dan kos keseluruhan
Photobucket

Tayar savvy ni pun guna gas nitrogen, jadi aku diminta untuk datang check tyre pressure sekurang-kurangnya sekali sebulan dan tambahkan gas sekiranya perlu secara percuma

Ni aku sertakan koordinat dan alamat kedai untuk rujukan

Garmin
N: 02" 57.511'
E: 101" 45.361'

Alamat
No. 22-G-1, Jln Medan Pusat Bandar 4A,
Sek. 9, Pusat Bandar, Bandar Baru Bangi,
43650 Selangor
Tel : 03- 8926 1591
Fax : 03- 8926 1791

Lokasi-lokasi lain bolehlah refer di www.s8auto.com.my

Teramatlah berpuas hati :)

3 comments:

  1. kena cara make-up nyer, apa2 keta pun boleh nampak menarik :)

    ReplyDelete
  2. betul jugak tu janji ada fulus dah tentu boleh jer..:)

    ReplyDelete