NORTHERN EXORA OWNER'S CLUB (4439/2011)

Photobucket Kelab Pemilik Exora Utara telah didaftarkan dibawah Seksyen 17 Akta Pembangunan Sukan 1997 oleh Pesuruhjaya Sukan Malaysia pada 7 April 2011. NEXO amat mengalu-alukan pemilik-pemilik Exora yang mahu bergerak secara aktif untuk menyertai NEXO. Sila email ke : nr.nexo@gmail.com sekiranya anda berminat untuk menyertai NEXO. Layari Blog rasmi NEXO di nexonr.blogspot.com

Monday, February 14, 2011

Pemasangan Sticker Eyelid - bro mdshaari & TT minoriti

Ahad lepas, 13/02/2011 tiba giliran mdshaari pulak untuk menempek sticker eyelid setelah lama menunggu stok sticker "look a like pyrite brown". Rider Exo Warrior aka zamsurvey pun join sekali atas jemputan mdshaari sebab nak amik ukuran eyelid yang sama pada Exo Zam. Pemasangan kali ni dibuat di rumah Yaxan, di seksyen 11, Shah Alam

Sampai seawal pukul 10.00 pagi
PhotobucketPhotobucketPhotobucket

Borak mukaddimah. Zam tengah kumpul idea untuk konsep sticker yang sesuai dengan Exo aku :)
PhotobucketPhotobucket

Yaxan pun memulakan kerja-kerja menampal. Sebelah tangan untuk meratakan sticker, sebelah lagi guna blower, memang skil tahap gaban ni :)
Photobucket

Masa tengah buat, sorang lagi member, mazrin pun sampai. Sebelum tu, aku ngan mdshaari terserempak dengan dia kat Syed Bistro tengah sarapan, tu yang ajak join sekaki, rezeki langkah kanan, mazrin turut belanja kitorang sarapan sekali dengan dia :)
Photobucket

Siap dah eyelid Exo mdshaari, memang cun
Photobucket

Closed up
Photobucket

Sebelum bersurai, zam sempat lagi tu nak buat tambahan tampalan pada konsep warrior :)
Photobucket

Yaxan dah siapkan jugak mould "Eyelid Warrior" masa dia pasangkan sticker ni kat Exo mdshaari, jadi senang lah boleh terus pre-cut kalau ada member-member lain yang berkenan cutting yang sama.

So, sesapa yang berminat boleh call dia di 012-9108050. Harga untuk sticker eyelid sekali dengan upah pasang RM50

Ni aku sertakan koordinat ke Seksyen 11, senang kalau sesape nak pergi bila Yaxan buat kat sini

PaPaGO
E: 101" 31' 36.0"
N: 3" 4' 18.6"

14 comments:

  1. terima kasih bro jimon sbb upload gambau kat blog ABM nie...segan lak teman no plat terpampang besau baik punya...hihihihi

    terima kasih bro mazrin803 yg belanja kami sarapan

    terima kasih pada bro zam sbb datang untuk Yaxan dapatkan mould precut eyelid cam bro zamsurvey.

    ReplyDelete
  2. tidak lupa pada yaxan yang bersusah-payah melayan karenah dan permintaan aku dan memberikan harga berpatutan mengikut jenis sticker yang di gunakan.

    ReplyDelete
  3. no problem bro, bila nak update kat blog ko plak, boleh aku link kan sekali nanti

    ReplyDelete
  4. canteeekkk betullaaaa exora korang bro.......!!!! aku punya exora standard mended lagi....bila laaa nk transform exora aku ni...???

    ReplyDelete
  5. kayuh pelan-pelan bro, kitorang ni upgrade pun sebab ada LEbihaN Duit Atas Tangan aka lendat :)

    ReplyDelete
  6. Insyaallah akan menyusul selepas ini...:)

    ReplyDelete
  7. warrior dah ada...betul kata bro mazrin kena buat sticker lain lak contoh :

    1)Samurai
    2)Ninja
    3)Pendekar

    atau pun hang kebun ...hihihihi aku bergurau jer

    ReplyDelete
  8. Betul bro niezam jimon jer ada LENDAT tp aku cukup2 jer...hahahaha

    ReplyDelete
  9. hehehe ada rezeki lebih boleh lah buat mana-mana yang patut...kalau cukup-cukup...pendam jer dalam hati :)

    ReplyDelete
  10. terima kasih gak bro jimon dan mdshaari sbb sudi ajak skali pegi umah yaxan.. memang teringin nk pasang eyelid tu. patutnya nk pasang selasa aritu tapi tggu jimon x call2 plak. ingatkan x jadi ler.. xper nnti saya follow gak jejak langkah korang.. tggu..

    ReplyDelete
  11. hehe mazrin, hari selasa tu memang on, tapi yang datang akuamy82 jer, laaa aku ingat ko gi terus jumpa yaxan...aku pagi tu ada hal, bila akuamy call aku kata dia dah nak siap, tak jadi turun shah alam, jumpa dia kat Nabila Corner, sebelah BP Jalan Pantai Baharu, lepak sat minum-minum ngan mdshaari sekali

    ReplyDelete
  12. Jimon.. Exo aku dh sepet mcm korang.. hahahaha.. Pemasangan eyelip exo aku telah dilakukan semalam oleh Moksu aku hehehe.. gambarnya bleh tgk kt forum kt page eyelid ala2 president.. hehehe

    ReplyDelete
  13. mazrin...takde pun kat thread tu...kat mana ko tempek gambo eyelid ko ni..hehe :)

    ReplyDelete